Programok

Egyéni tanácsadás

Szülők (és gyerekek) számára egyénre szabott médiahasználattal, médiatudatossággal kapcsolatos konkrét tanácsadás. Hogyan válasszunk megfelelő programokat, műsorokat? Hogyan tervezzünk egészséges „médiaétrendet”, hogyan szabályozzam, védjem, segítsem? Hogyan beszélgessek a gyerekemmel ezekről a témákról? Mi az, amit tudnom kell? Mik a közös, családi médiahasználat lehetőségei? Mi az, ami nekünk való?

Időtartam: egyénileg (egy alkalom 60 – 90 perc)

Családi médiatudatosság – coaching

Ha úgy érzi, hogy családjában nehezen tudnak a médiahasználatról beszélni, sok konfliktus okozója, a gyermeke eltávolodik Öntől és attól fél, végleg elvesztik a kapcsolatot az internet és az okostelefon miatt?
A közös, családi találkozón feltérképezzük a problémákat, és különféle módszerek, gyakorlati eszközök segítségével közösen alakítunk ki egy megoldási stratégiát.

Időtartam: egyénileg (egy alkalom 120 perc)

A szülő, mint médiatudatosság-coach

Zavarja, hogy kislányát csak a Disney-hercegnők érdeklik, nagyfia pedig agresszív számítógépes játékokat játszik? Szeretné megtanulni, hogyan közvetítse hatékonyan saját, családi értékeit, hogyan tanítsa gyermekét kritikai gondolkodásra, fejlessze a médiához való tudatos viszonyát? A média-coach workshopon egyszerű eszközöket, kézzelfogható, gyakorlati tudást sajátíthat el.

Időtartam: 2×2,5 vagy egyszer 5 óra (délután, este vagy hétvégén)

Adjon olyan eszközt gyermeke kezébe, amely kiemeli őt az átlagból!

Pedagógus workshopok

Tantestületek, munkacsoportok számára csoportra, korosztályra, tantárgyra szabott, interaktív, tevékenységközpontú képzés. Nem IKT-val támogatott oktatás, nem konkrét oktatási célú alkalmazásokat vagy filmeket mutatok be, hanem a (digitális és) médiapedagógia alapelveit, szemléletmódját, attitűdjét, a tantárgyi integráció lehetőségeit; ezek segítségével minden pedagógus önállóan alakíthatja ki saját, korosztályához, tantárgyához, érdeklődéséhez és ízléséhez kapcsolódó médiapedagógiai palettáját.
A Médiatudatosságra nevelés a NAT tantárgyakon átívelő alapelvei közé tartozik; a kerettantervben elvárásként szerepel – a képzés után a tanárok könnyen „időpazarlás” nélkül be tudják építeni óráikba a médiával kapcsolatos ismereteket, készségfejlesztést.

Időtartam: egyéni (létszám, igények függvényében)

Óvodapedagógusoknak is!

A tavasszal induló képzési alkalmakra előjelentkezés itt:

[contact-form-7 id=”173″ title=”Untitled”]